Warsztaty kulinarne

//Warsztaty kulinarne

Warsztaty kulinarne

21 lutego w Gminnym Ośrodku Kultury w Wojciechowie odbyły się warsztaty kulinarne, poprzedzone spotkaniem informacyjno – edukacyjnym na temat „Profilaktyki raka szyjki macicy”. Panie położne z SPZOZ nr 1 w Bełżycach przeprowadziły pogadankę, podczas której uświadomiły uczestniczkom, dlaczego warto się badać, jak się do tego przygotować oraz wyświetliły bardzo wymowny film o tej tematyce. Panie prowadzące poinformowały, również o możliwości skorzystania z bezpłatnych badań cytologicznych.
Następnie przyszedł czas na warsztaty kulinarne, które poprowadził Pan Kamil Kuczowicz szef kuchni restauracji „U Hanysa”. Ponad 25 pań uczyło się przyrządzania nowych potraw. W menu warsztatów była zupa pomidorowa, łosoś w cieście francuskim oraz na deser naleśniki Crepese Suzette. Pod okiem Pana Kamila uczestniczki przygotowywały poszczególne składniki do każdego z dań oraz aktywnie uczestniczyły w gotowaniu. Popołudnie minęło w miłej i przyjaznej atmosferze. Dziękujemy właścicielom restauracji U Hanysa Katarzynie i Kamilowi Kuczowicz oraz ich pracownikom za przekazanie wiedzy kulinarnej, nowoczesnych przepisów i za poświęcony czas.

 

2019-02-26T09:59:16+00:0022 Luty, 2019|Categories: Aktualności|